2014. február 13., csütörtök

Nem tévedhetetlen az egyházad?

Jézus több helyen is garantálta, hogy Szent Egyháza tévedhetetlen.

Azt mondta az első püspököknek (az apostoloknak), hogy "Aki titeket hallgat, engem hallgat". (Lásd az idézeteket alább!) Nos, ha Jézus tévedhetetlen, akkor aki az Egyház tanítását hallgatja, az is tévedhetetlen tanítást hallgat.

Tanulság: Ha az egyházad még csak igényt sem tart a tévedhetetlenségre, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem Jézus egyházában vagy...

... és csak egy Egyház van, amit Jézus alapított, és a kezdetektől igényt tart a kinyilatkoztatott igazság teljességére.


  • Lk 10,16 Aki titeket hallgat, engem hallgat, aki titeket elutasít, engem utasít el, aki pedig engem elutasít, azt utasítja el, aki küldött."
  • 1Tim 3,15 tudd, hogyan kell viselkedned Isten házában, amely az élő Isten egyháza, az igazság oszlopa és biztos alapja.
  • 1Jn 4,6 Mi az Istentől vagyunk. Aki ismeri Istent, hallgat ránk. Aki nem ismeri Istent, nem hallgat ránk. Így különböztetjük meg az igazság lelkét és a tévedés lelkét.
  • Mt 16,19 Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva."
  • Mt 18,17-18 Ha ezekre sem hallgat, jelentsd az egyháznak. Ha az egyházra sem hallgat, vedd úgy, mintha pogány volna vagy vámos. Bizony mondom nektek: amit megköttök a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldotok a földön, a mennyben is fel lesz oldva.
  • Jn 16,13 Hanem amikor eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet benneteket a teljes igazságra.
  • Jn 14,26 S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít benneteket mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek.

Nincsenek megjegyzések: