2014. szeptember 28., vasárnap

Még a pápa sem változtathatja meg...

Végre valaki megkérdezte Ferenc pápát ahelyett, hogy bíborosok célozgatásaiból találgatna az elkövetkezendő szinódussal kapcsolatban!
 
Demetrio Fernandez,  a spanyolországi Cordoba püspöke ad limina látogatáson volt a Vatikánban és a Szentatya azt mondta neki, hogy "a pápa sem változtathatja meg azt, amit Jézus meghagyott". 
 
Mindez az elváltak és újraházasodottak szentáldozáshoz járulásával kapcsolatban került szóba.
 
A Diario Cordoba című lapnak adott interjújában, Fernandez püspök kijelentette: "Megkérdeztük a pápát magát, és megerősítette, hogy aki szentségi házasságot kötött, majd elvált és egy új civil házasságban él, az nem járulhat szentségekhez".  


"A pápa azt mondta, hogy 'ezt Jézus Krisztus rendelte így, és a pápa nem változtathatja meg".
 
"Azért mondom ezt, mert egyesek azt rebesgetik, minden meg fog változni, de van, ami változtathatatlan. Az Egyház az Úrnak felel, és az Úr él".

A szentségekkel kapcsolatos dolgok tisztázása után a püspök arra is kitért, hogy az Egyháznak befogadónak kell lennie, és cél az, hogy senki ne érezze magát kizárva. "Mindig van mód arra, hogy fejlődjünk ezen a téren". 
  
http://www.catholicnewsagency.com/news/spanish-bishop-pope-says-he-will-not-change-communion-rule-51174/
 

Hogyan tovább?

Ha tetszett ez az írás, oszd meg, és vitasd meg barátaiddal!

Ha kérdésed vagy felvetésed van bármilyen hitbéli, hitvédelmi, filozófiai vagy erkölcsi kérdésben, tedd fel nekem a jobboldalon található menüben! Hátha tudom a katolikus választ!  

 
 

Nincsenek megjegyzések: