2014. október 11., szombat

Bakancslista abortusz helyett

Jenna Haley három hónapos terhes volt, amikor gyermekét halálos betegséggel diagnosztizálták. Ezt a betegséget úgy hívják szakszóval, hogy anencephaly, ami azt jelenti, hogy mindössze az agytörzs fejlődik ki. A babák általában születés után nem sokkal meghalnak, hiszen életképtelenek. Persze csak ha hagyják őket megszületni...

Jenna és férje, Dan, nem engedtek az orvosok és a közvélemény nyomásának, és nem ölték meg gyermeküket, hanem ehhelyett igyekeztek minél több éményt szerezni neki - és maguknak, vele együtt, a megadatott időben.

Az idejüket nem vesztegették: bakancslistát készítettek a még meg nem született gyermekük számára. Például állatkertet, koncerteket, és baseball meccset látogattak a babával együtt.

A gyermeket Shane névre keresztelték, és Shane nem sokkal ezután el is távozott az élők közül.


Apja azt üzeni a világnak, hogy "minden emberi élet értékes, és minden napot teljesen meg kell élni".Their son is due October 12 and the couple have been so busy they completed the list September 8

Hogyan tovább?

Ha tetszett ez az írás, oszd meg, és vitasd meg barátaiddal!

Ha kérdésed vagy felvetésed van bármilyen hitbéli, hitvédelmi, filozófiai vagy erkölcsi kérdésben, tedd fel nekem a jobboldalon található menüben! Hátha tudom a katolikus választ! 

 

 

Nincsenek megjegyzések: