2016. június 12., vasárnap

A radikáis iszlám újabb 50 életbe kerül a nyugaton: orlandói terrortámadás

Június 12-én Omar Mateen (29) egy orlandói homoszexuálisoknak fenntartott éjszakai szórakozóhelyen körülbelül 50 embert ölt meg, és további 53-at megsebesített, mielőtt a rendőrség lelőtte volna.

Mateen a támadás közben "Allah akbar"-t kiabált. A CNN forrásai szerint az afgán fiatalember rendelkezett ISIS kapcsolatokkal.

A rendőrség szerint jól előkészített támadásról volt szó, nem hirtelen felindulásról. Bővebben itt.

Katolikusként a következő feladatok várnak ránk ismét ebben a nehéz világpolitikai helyzetben:

1) Imádság, szeretet, remény. Elsődleges kötelességünk, hogy imádkozunk mind az áldozatok, mind az elkövető lelki üdvéért. Isten látja a homoszexuális bárban mulató emberek és a muzulmán terrorista lelkét: hátha van mentségük az életükre és a cselekedeteikre, hátha a lelkük mélyén keresték és szeretik Istent. Ha valami még parázslik a lelkükben, amit életre tud lehelni az Isten szeretete, azé az Istené, aki a kínhalálig is elmegy, hogy megmentse az embert saját magától és bűneitől. Bárcsak...

2) A halál kultúrájának megtérítése. A halál kultúrája mi (a poszt-keresztény nyugat) vagyunk Szent II. János Pál szerint. Fel kell végre ébrednünk a béke álmából, és szagolni a lelki halál bűzét magunk körül. Fel kell ismernünk, hogy távolról sincs minden rendben, sőt háborúban állunk: mivel Jézus háborúban áll a halál kultúrájával. Fel kell ismernünk, hogy milliók lelki üdvébe került talán már most is, hogy az előző két-három generációnyi katolikus mulasztásai miatta kultúránk nem keresztény többé. Fel kell ismernünk, hogy felelősséggel tartozunk a kultúra megváltoztatásáért. Gondoljatok bele, hogyha ez a robbantás egy katolikus szentségimádáson követelt volna 50 áldozatot? Akkor most 50 vértanút ünnepelnénk...

3) Az iszlámhoz kötődő kultúra, mint veszélyforrás. Ez a pont, az előzővel szemben, nem is a vallásról szól, hanem arról, hogy a kultúrák nem egyelőek, és ennek vannak számításba veendő következményei. Küzdenünk kell minden civil és demokratikus eszközzel a progresszív-balos világnézet ellen, mely minden kultúra egyenrangúságát hirdeti, és nem átall egyenlőséget vonni minden muzulmán atrocitás után a kereszténység és az iszlám között. Keresztények sehol a világon nem robbantanak, lövöldöznek vagy végeznek ki embereket vallási okokból, miközben az iszlám követői számos helyen és rendszeresen. Ennek a terrorcselekménynek sincs semmi köze a keresztesháborúkhoz, de biztos vagyok benne, hogy mint korábban is mindig, most is a progresszív prófétáktól hamarosan megtudjuk, hogy mégis miért épp olyan rossz a kereszténység is, mint az iszlám (ami tulajdonképpen fantasztikus mindennek ellenére is), és hogy miért csak egy pszichopatát kell a terroristában látnunk, és nem egy muzulmánt, aki vallási meggyőződésből mészárolt. (A keresztesek bezzeg azok keresztények voltak, és ma is minden keresztény szégyellje magát miattuk, miközben a mai iszlamista terror ellenére is a muzulmánok csak járjanak emelt fővel). Ismétlem, nem vallásról önmagában van szó ebben a bekezdésben, hiszen mind tudjuk, hogy vannak rendes muzulmánok is, hanem a különféle vallásokhoz kapcsolódó kortárs kultúrákról, és arról, hogy egy keresztény ember vallási indíttatású terrorkockázata konkrétan nulla, míg egy muzulmáné nem nulla, és ez egy kockázati faktor, amit a személyes és nemzeti önvédelembe bele kell faktorálni. Ennek a kockázati faktornak a reális felmérését akarja elvenni tőlünk a progresszív bal ideológiai alapon, mert számukra elvi kérdés, hogy a kultúrák egyelőek. Nem azok.

3 megjegyzés:

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Néhány megjegyzés:
Én azért mindenkit óvnék attól, hogy az Iszlám megítélésekor az egyszerűsítés mezejére lépjünk, szerintem az Iszlám Állam és más szélsőségesek alapján következéseket levonni az Iszlám egészére olyan lenne, mintha a Dávid Törzse szekta alapján ítélnénk meg a Kereszténységet! Arról se feledkezzünk meg, hogy a terrorista szervezetek sokkal nagyobb károkat okoztak a muszlimoknak, mint nekünk (ne értsetek félre, szerintem minden ember halála tragédia - nem az európai és amerikai támadásokat súlyát akarom degradálni) és mondjuk Szíriában főként muszlimok harcolnak ellenük (olykor keresztényekkel, jeziditákkal, stb. az oldalukon).
Lenne egy kérdésem is: "...előző két-három generációnyi katolikus mulasztásai miatta kultúránk nem keresztény többé." - Ez alatt pontosan mire gondolsz, mit mulasztott el az Katolikus Egyház

Vásárhelyi Judit írta...

Eddig őgy tudtuk a kultúra az emberiség történetében és történelmében a hitból ered és származik, abból, hogy mit és miben hisznek. Az óva intés, azt jelenti, hogy mondjunk le a megkülönböztetésről, mondjunk le a szellemi és fizikai önvédelemről. Ugyanakkor az össz katolikumot benne a katolikus hívőkkel leértékeli, felételezi képtelen a helyes megkülönböztetésre és attól félti, hogy jogos önvédelemre rendezkedik be - előre, mielőtt "kard nyól barlangjába". Nem kéri, ismerd meg azt és ami téged be akar hódoltatni erővel, megtévesztéssel és hazugságokkal. Előfeltevése mi is tuladjonképpen? Minden hit és minden vallás ugyanoda vezet, csak más úton. Az én véleményem nem ez.