2016. október 19., szerda

Katolikus egyetem betiltja az életpárti szimbólumot

Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb katolikus egyeteme, a DePaul University a héten megtiltotta egy diákcsoportnak, hogy "A MÉHEN BELÜLI ÉLETEK SZÁMÍTANAK" (unborn lives matter) jelet kifüggesszék az irodájukra. 

Az életpárti szlogen egyben utalás is a "fekete életek számítanak" (balck lives matter) kortárs mozgalomra is, mely mellesleg több huliganizmus szítója, mint amennyi jogos érdek képviselője az amerikai közéletben. Noha az életpárti ráfogás találó figyelemfelhívás egy fontos igazságra, melyet a kultúránk nélkülöz, a katolikus egyetem vezetősége mégis autentikusan elfogult baloldali érzékenységgel betiltotta azt, miközben a "fekete életek számítanak" mozgalomnak szabadon függnek a hirdetései kampusszerte. A katolikus egyetem érve az életpárti cenzúrára persze az, hogy a fekete mozgalom szlogenjét ilyetén átírni sérti a feketék érzéseit, de tudjuk, hogy a pokolba vezető út is kifogásokkal van kirakva.

A dolog számunkra csak jelképes, mert a messzi Amerikában történik, és nem is az első ilyen eset, mégis fontos, mert nem szabad elfogadnunk, hogy a katolikus intézményeink fokozatosan adják be a derekukat progresszív baloldalnak. A kultúráért folyó háború valóság, és Isten nem vereségre vagy megadásra rendelt bennünket.


Nincsenek megjegyzések: