2016. december 27., kedd

Életpárti optimizmus?

Az amerikai konzervatív politikai kommentátor, Ben Shapiro szerint, ha a későbbi korok visszatekintenek a XX. század második felére és az ezredfordulóra, elsősorban azt fogják majd hitetlenkedéssel szemlélni, hogy mi hogyan voltunk egyáltalán képesek vitatkozni a művi abortuszok kérdésén.
Ahogy fejlődik a tudomány, ahogy egyre többet tudunk meg a méhen belüli életről, ahogy egyre nyilvánvalóbbá válik egyre szélesebb  tömegek számára, hogy a még meg nem születettek demonstrálhatóan emberek, védtelen pici emberek - gyerekek -, úgy fog az abortusz vita az abszurditás homályába veszni.

A hazugság, mely a szexuális forradalom egyik gyümölcse, miszerint "nem tudjuk, az élet mikor is kezdődik, és ki is számít embernek", mely azt a célt szolgálta, hogy az abortusz egyáltalán kultúrvívmánnyá avanzsálhasson, a tudomány által válik majd hihetetlenné. A jelenleg folyó abortusz holokausztra az utókor úgy fog visszatekinteni, mint mi most korábbi korok rabszolgatartóira.

Eddig Ben Shapiro gondolata, mely tűnhet akár optimistának is, szerintem reális. A problémának azonban az abortuszok eltűnésével nem lesz vége. Számomra nyilvánvalónak tűnik, hogy a világ nem valami erkölcsi felemelkedés felé halad, pedig igazi megoldást csak erkölcsi alapon találhatunk az abortusz kérdés mögött meghúzódó szexuális felelőtlenség és gyávaság problémáira. 

Még ha a  tudomány lehetetlenné is teszi majd idővel, hogy a mostani futószalagon végzett abortuszok folytatódjanak, maga a tudomány és a technológia fog újabb és újabb lehetőségekkel szolgálni a hedonista és felelőtlen tömegek számára előre nem látható módon torzítva ez által a társadalmi normákat.

Egyes amerikai statisztikák szerint például a pornó fogyasztás elterjedése csökkenti a gimnazisták szexuális kalandjainak a számát, és az abortív fogamzásgátlók csökkentik a műtéti abortuszok számát. Nehéz lenne megmondani, hogy most akkor jobb-e a helyzet. Attól tartok a jövő is sok ilyen egyet előre, kettőt hátra típusú változást tartogat mindaddig, amíg a kultúrát meg nem változtatjuk - ami viszont nem fog magától bekövetkezni.

Nincsenek megjegyzések: