2016. december 7., szerda

Szekuláris keresztényüldözés - hogyan is működik?

A hazánkban is aránylag jól ismert BuzzFeed híroldal nemrég abból csinált bomba hírt, hogy az amerikai HGTV Fixer Upper (házépítős műsor) sztárjai olyan gyülekezetbe járnak, ahol a pásztor a homoszexuális életforma bűnösségét prédikálja. 

Ennyi. Ez volt a nagy hír. Semmi bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Chip és Joanna Gaines, a műsor sztárjai, diszkriminálták volna bármilyen formában a meleg közösség tagjait, sőt még arra sincs bizonyíték, hogy maguk hiszik-e azt, amit a pásztor prédikál. Mégis, mint népszerű keresztényeket, el kell kaszálni őket a progresszív szekularizmus nevében.

A dolognak a következő a logikája. A nyilvánosság előtt mindenkit meg kell semmisíteni, aki hiszi a homoszexuális életforma bűnösségének bibliai tanításában. A gyűlöletteljes bigottakat nyilvános bűnbánatra kell kényszeríteni. Nem számít, hogy Chip és Joanna mindenkivel tisztelettel bánnak-e, sőt az sem, hogy maguk nem hangoztatják a homoszexuális életformával ellentétes nézeteiket (ha vannak egyáltalán ilyen nézeteik). Amennyiben valaki összefüggésbe hozható progresszív szekularizmusnak ellentmondó bibliai hittel, azokat le kell vadászni.

Mindez két szekuláris célt szolgál. Egyrészt elbátortalanítja a keresztényeket azzal kapcsolatban, hogy nyilvánosan felvállalják a hitüket, vagy hogy gyülekezetbe járjanak - vagyis általánosságban elnyomni  a keresztényeket. Másrészt magát a keresztény hitet lejáratni az által, hogy egy ilyen hír azt sugallja, hogy gyűlöletteljes bigottság lehet egyedül a keresztény hit alapja.

A BuzzFeed szerzője, talán tudta nélkül is, annak a progresszív szekuláris gépezetnek a részeként írt, mely a keresztény, a zsidó, és bármilyen más hit (kivéve az iszlám) lejáratásában érdekelt, ha az nem simul bele a progresszív szekularizmus ideológiájába.

http://www.dailywire.com/news/11263/buzzfeeds-attack-christian-hgtv-couple-frank-camp

Nincsenek megjegyzések: