2016. november 14., hétfő

Trump győzelem katolikus szemmel

Az eszüket vesztett liberális katolikus ismerőseinket nyugtassuk meg azzal, hogy az üres pokolnál jóval több okunk van egy elfogadható Trump adminisztrációban reménykedni.

Donald Trump amerikai elnökválasztási győzelme heves érzelmeket gerjesztett idehaza is mind a liberálisok, mind a konzervatívok között. Nem a papírforma érvényesült; egy Clinton győzelem nem akadt volna meg így a közvélemény torkán, mert a közvélemény, ahogy a kultúránk főárama is progresszív baloldali – sajnos. A nőmolesztáló, tirpák Trumptól a többség megriad, míg a 30 éve korrupt és hazug, férjének (Billnek) szexuális áldozatait elhallgattató Hillaryt egy vállrándítással nyugtázta volna a magyar sajtó és a nép a Facebookon.

A liberálisok számára megnyugtató lehet, hogy Trump demokrata (balliberális) volt élete nagy részében, és kapmánya alapján még mindig az sok szempontból. Ha Trump konzervatívként fog kormányozni az inkább a republikánus többségű (jobbkonzervatív) Szenátus és Képviselőház miatt lesz.

Katolikusként szemlélve egy Trump elnökség perspektívája, a veszélyes hebehurgyaságával együtt is, mindenképpen elfogadhatóbb, mint az abortusz-főpapnő, Hillary Clinton, bal-progresszív korrupciós rekord kísérlete lett volna. Katolikusként Hillary választhatatlan: súlyos bűn abortusz-, gender-, és euthanáziapárti politikusokra szavazni, még akkor is, ha azok egyébként politikusként kiválóak - Hillary még az sem. Hillary kipróbált támogatója az úgynevezett late-term, vagyis 9. hónapig elvégezhető abortuszoknak.

Trump álláspontjai ellenben, minden Trumpot éljenző mítosz ellenére is, igazából ismeretlenek. A kampánya folyamán minden létező álláspontot meglebegtetett szinte minden kérdésben (kivétel a kereskedelem, ahol meg következetesen téved). Abortusz kérdésben például onnantól kezdve, hogy az abortuszokon áteső anyákat jogi szankciókkal kell sújtani (ez hallatlan; nem a nőket, hanem az orvosokat kéne szankcionálni, csak Trump nem ismeri az életpári gondolkodást), a véleményeinek a spektruma odáig terjed, hogy minden rendben van jelenleg (a late-term, 9. hónapos abortuszokkal együtt), és nem kéne még a törvényt sem megváltoztatni.

A transgender kérdésben, és a WC-k nemfüggetlen használatának kérdésében például Trump véleménye tökéletesen polkorrekt baloldali: szerinte ez nem probléma. Caitlyn (Bruce) Jenner, híres ex-férfisportoló, a szó minden értelmében, mert már kiöregedett a sportból, és most nőnek képzeli magát, látogatást is tett a nyáron a Trump-toronyban és a meglévő himbilimbije ellenére a női WC-t használta Trump engedélyével.

Trump jelenleg harmadik feleségét fogyasztja; nőcsábász, mások feleségeit elhódító macsó identitására büszke, a szexuális zaklatás vádak egy része ellene borítékolhatóan valós, és saját bevallása szerint sosem bánja bűneit.

Mindezek ellenére Trump magasan veri Hillaryt a válaszhatóság kérdésében – már ha valakinek muszáj volt választania. (Én egyik jelöltre se szavaztam volna). Ami Trumpot választhatóvá teszi katolikus szemmel, Hillaryval ellentétben, érdekes módon éppen az, hogy lehetetlenség tudni, hogy a híres médiasztár és üzletember milyen politikát fog csinálni. A republikánus törvényhozási többséggel karöltve, még akár jó elnök is lehet – noha katasztrofális is. Trumpnál legalább ez egy nyitott kérdés, míg Hillarynál nem volt az.

A finisben az utolsó elnökjelölt vitában Trump hevesen kritizálta Hillary abortuszimádatát, és fogadkozott, hogy olyan alkotmánybírákat nevez majd ki, akik megsemmisítik a jelenleg életben lévő föderációs abortusztörvényt, ami azt jelentené, hogy pl. Texas államban ismét törvénytelenné tehetnék a méhen belüli gyerekgyilkosságot. Nagyon jó precedens lehetne Amerika a progresszivizmusban fuldokló Európa számára!

Minden más nem kifejezetten katolikus szempont szerint Trump szintén nem nagyon ígéretes elnök: félő, hogy felrúgja Amerika és a világ jelenlegi rendjét, akár a mi régiónk is kárát láthatja. Hillary alatt ellenben folytatódott volna az a folyamatos baloldali progresszív pusztítás, ami az Obama adminisztráció sajátja volt, és aminek az ISIS-t, a terror és Oroszország elleni töketlenséget, a melegházasságot, a két vőlegényes torták el nem készítése miatt beperelt keresztény cukrászokat, és a magukat nőnek képzelő szőrös férfiak kislányaink mellett történő vizelési jogát köszönhetjük.

A republikánus többségű Szenátussal és Képviselőházzal együtt lehetőség van azonban arra is, hogy Trump egy elfogadható és kordában tartott amerikai elnök lesz. Az eszüket vesztett liberális katolikus ismerőseinket nyugtassuk meg azzal, hogy az üres pokolnál jóval több okunk van egy elfogadható Trump adminisztrációban reménykedni.

3 megjegyzés:

L írta...

Mike Pence ellenben valami reményre csak ad okot. Az ő álláspontjai kimondottan klasszikus konzervatívak. Mikor látom, mennyire retteg tőle a liberális média, az jut az eszembe, hogy ő lehet a "mi" emberünk.

Unknown írta...

Hiányolom az írásból Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájának a szempontrendszerét. A teremtett világ védelme s ezzel a több, mint 7,5 milliárd ember élete is nagymértékben veszélybe kerül, ha a nehezen elfogadott Párizsi klímaegyezmény nem kerül végrehajtásra az USA részéről. Ezen szempontból javasolnám kibővíteni az egyébként jó cikket.

tuttle005 írta...

Ha szerinted az újraházasodás házasságtörés (márpedig erről a szól a mostani posztok legtöbbje), akkor miért lenne neked elfogadható bármilyen trump adminisztráció? Ha Hillary az abortusz miatt vállalhatatlan, akkor a 3 feleséges Trump miért lenne más? Főleg, hogy valószínűleg ő sem változtat semmit az abortusztörvényeken.

Hazai vizekre evezve. Gondolom te is, mint minden engedelmes keresztény, behúzod az x-et viktórióra, pedig ő sem változtatott semmit a hatályos abortusz-szabályozásokon. Sem a Fidesz, sem pedig a KDNP nem kezdeményezett semmilyen változtatást. Pedig bármit megszavaztathattak volna saját magukkal, még parlamanti vita nélkül is (ahogy minden más esetben tették is). Ezenkívül pedig a melegek regisztrált élettársi kapcsolatát lehetővé tevő törvényen sem változtattak. Szóval van állami szodómia itthon is. :)