2016. május 12., csütörtök

Igazat mond-e a pápa bizalmasa a trükközésről?

A 2014/2015-ös családszinódusok az egyik főszervezője elárulta, hogy taktikából beszéltek mellé az újraházasodottak áldozásának kérdésében, nehogy túl nagy legyen a botrány, és túl nagy ellenállás kiváltása nélkül valósíthassák meg azt, amit amúgy nem támogattak volna a a szinódusi atyák, ha nyíltan beszélnek róla.

Bruno Forte érsek, az Amoris Laetitia apostoli buzdítás spanyolországi bemutatása közben állította, hogy Ferenc pápa azt mondta neki, hogy "Ha nyíltan beszélünk az elvált újraházasodottak áldozásáról, akkor tudod, milyen hatalmas felfordulást okozunk. Ezért nem fogunk egyenesen beszélni róla, hanem csak lerakjuk az előfeltételeit, majd én levonom a következtetéseket".

"Tipikus Jezsuita," viccelődött Forte érsek. (Forrás).

Bruno Forte érsek rossz híre nem ezzel a lépésével öltött nemzetközi szinteket, ugyanis a 2014-es szinóduson már ő volt a felelős homoszexuális orientáció "értékeit" méltató félidős jelentésért is. Az az incidens Erdő Péter bíborosnak köszönhetően jött nyilvánosságra, amikor a sajtótájékoztatón megkérdezték tőle, hogy ez a dokumentum a homoszexuális házasságok elismerésének irányába tett lépés-e vajon, és a magyar bíboros a mellette ülő Fortéra mutatott mondván, hogy "az aki a szöveget szerkesztette, biztosan el tudja magyarázni". Az eset itt tekinthető meg olaszul: https://www.youtube.com/watch?v=DHC1_hJ5xWM 1 óra 06 perctől kezdődik a Lombardi-Erdő-Forte interakció.

Visszatérve Ferenc pápa állítólagos jezsuita "agyafúrtságára": Isten adja, hogy nem igaz és Forte érsek félreértett valamit! (Az a naivitást sajnos már nem megengedhető, hogy Forte nem is mondott ilyesmit.)

Imádkozzunk a Szentatyáért inkább, mint valaha, mert minimum az biztos, hogy rossz bizalmasokkal veszi körbe magát.

Nincsenek megjegyzések: