2015. október 14., szerda

Abortusz-párti nonszensz

Nézzék meg a videót, amin egy prominens amerikai abortusz-párti politikusnőtől, Debbie Wasserman Schultztól azt kérdezi a riporter, hogy vajon az ő három gyereke embernek számított-e, mielőtt megszülettek? És nem tud rá válaszolni.

„Minden nőnek joga van, hogy meghozza a saját reproduktív döntéseit” – magyaráz félre Wasserman a kérdésre, ami úgy látszik meghaladta szövegértő képességét. Vagy nem azzal volt baj? Esetleg az ideológiával?

„Szóval emberek voltak? […] Csak annyit mondjon: igen vagy nem?” – ismétli meg a kérdést a riporter még kétszer.

„Ma emberek…” – vágja ki magát végül Wasserman, és aztán ismét a mantra jön – „örülök, hogy meghozhattam a saját reproduktív döntésimet”.

Nem tudom ismer-e bárki olyan embert, aki valaha nem volt az? Az ilyen „ma már emberek” előtte mik voltak? Tudja valaki?

Azt sem tudom, kinek milyen történelmi párhuzam jut eszébe arról, hogy embereket csak akkor veszünk emberszámba, ha akarjuk őket, vagy ha szeretjük őket, egyébként pedig tulajdonná tehetők, vagy kivégezhetők…


Ronald Reagan megjegyzése jut eszembe erről a nonszenszről. Az egykori amerikai elnök azt mondta: „Ha jól értesültem, minden egyes abortusz-párti embert megszültek a szülei”.

1 megjegyzés:

Kitalátor írta...

Ronald Reagan, nem Donald. A Donald az a kacsa.