2015. október 2., péntek

Pro-life hősök

Sok pro-life (élet-párti) hős van, akik vállalják az életet a családjaikban, akik érvelnek és leleplezik a pro-choice (választás-párti) féligazságokat akár nyilvánosan, akár csak az ismerősök között, aki bátorítják a bizonytalanokat és bajbajutottakat, akik abortuszklinikák előtt imádkoznak, vagy akik az abortusz-traumában megtört nőket és férfiakat támogatják. Ők mind ellenállók a halál kultúrájában, mind hősök.


Hol marad azonban az erőteljes fellépés, az offenzíva, ami megtorpantja és kizökkenti köztiszteletnek örvendő kényelmes szerepéből a halál kultúrájának építőit? Hol marad a támadás, ami a féligazságokon alapuló torzjogokkal szemben a legalapvetőbb emberi jogot, az élethez való jogot védi azok esetében is, akik nem tudnak a maguk nevében beszélni? Hol van az a pro-life tett, ami nem csak a károk mentése, nem csak a sebesültek összeszedése, nem csak unszolás a kitartásra, nem csak védekezés, hanem olyan válaszcsapás, mely megrengeti a halál kultúráját?


Végre itt van! Okos, alapos, türelmes, jól kiszámított támadás, grafikus leleplező újságírás, igazi nyomozás és beépülés az abortusz-üzletág legsötétebb köreibe. Igazi krimi, ami epizódonként bontakozik ki a hírekben, de véres valóság.


Egy kedvenc filozófusom szerint a gonoszt le kell leplezni, meg kell mutatni, napfényre kell hozni, mert rejtekben szeret a jó és a szép dolgok álcája alatt működi. Az abortuszt is meg kell mutatni, képernyőre kell vinni, hogy a mindennapos horror felrázza a hamis filozófiáktól elaltatott emberek lelkiismeretét. Ez a gondolat kétségtelenül része a megoldásnak, de az abortusz egyszerű leleplezésénél még ügyesebbet gondolt ki David Daleiden és a Center for Medical Progress (a továbbiakban CMP). Mert nem elég megmutatni, hogy az abortusz horrorisztikus, ha egyszer legális is egyben, és az etikusságáról folytatott vitába már rég belealudtak az emberek: noha a legtöbbjüknek nem tetszik, elnéznek a másik irányba és félig átgondolt pro-choice mentségekbe kapaszkodnak, hogy a lelkiismeretüket megnyugtassák.

Daleiden és csapata éppen ezért az abortusz-üzletág illegális tevékenységeit vette célba, melyeknek felháborítósága túlmutat az abortuszvitán és minden törvénytisztelő polgárt sért, még ha választás-párti is. Eszközük az oknyomozó újságírás kellőképpen grafikus formában, mely a köztiszteletben álló „családi egészségközpontok” törvénytelen gyerek-szervkereskedelmi tevékenységét célozza. Ha ez nem veri ki a biztosítékot az abortuszt helyeslők táborában is, az már ideológia, dogmatizmus és önként vállalt vakság.


Mi a vád? Miről szólnak a leleplezések? Az amerikai törvények értelmében legális ugyan abortált magzatok szöveteit/testrészeit kutatási célokra felhasználni (az anya előzetes írásos engedélye mellett), azonban tilos az abortusz eljárást bármiben módosítani annak érdekében, hogy a magzati testrészek ép állapotban maradjanak, és tilos a profit szerzés a kutatásra szánt szöveteken/testrészeken. Továbbá törvényileg tilos a félresikerült/későn kezdett abortuszok közben éve született csecsemők méhen kívüli megölése, hát még értékesítés céljából.


A vád melyet Daleiden megfogalmaz és a videókból nyilvánvalónak tűnik pedig az, hogy a célkeresztben lévő Planned Parenhood abortuszszolgáltató (a továbbiakban csak PP) először is többszöri rákérdezéssel, puhítással veszi rá azokat az abortusz-pacienseket, akik elsőre elzárkóztak a donorkodás elől, hogy mégis aláírjanak. Erre egy külön céget is foglalkoztatnak! Továbbá az eljárás biztonságosságára is hatással lévő, vagyis az abortusz-paciensek egészségét figyelmen kívül hagyó módon változtatják meg a műtétet, annak érdekében, hogy a baba testrészek egyben maradjanak. A PP ezek továbbadásán profitot realizál. „20 hetes, érintetlen ikrek” is szóba kerültek az egyik leleplező videóban, mely legalábbis felvetette az élve megszületett csecsemők méhen kívüli megölésének (majd értékesítésének!) a kérdését.


A vád tehát az abortusz-paciensek manipulálásától, az abortusz törvények megsértésén át, a paciensek egészségének veszélyeztetésén és a baba-szervkereskedelmen keresztül az élve született babák méhen kívüli megöléséig tart. És mindezekről a PP abortuszóriás vezető doktorai és igazgatói beszélnek a rejtett kameráknak és a potenciális vevőkként pózoló nyomozó újságíróknak. 


Daleiden és a CMP heti egy két videót jelentetnek meg, jelenleg a tízediknél tartunk, és még 3-4 várható. A nyersanyag melyből válogatnak állítólag ezer óránál is több felvételt jelent. A rövid leleplező videóik mellett természetesen a vonatkozó vágatlan anyagot is megjelentetik mindig.


A Planned Parenthood, mely egyébként Amerika legnagyobb abortusz szolgáltatója (2013-ban 327,653 abortusszal), természetesen azzal védekezik, hogy a tevékenységük teljesen legális, valamint szó sincs profitszerzésről. A helyzet viszont az, hogy a videók ennek az ellentettjét bizonyítják. Számos államban indult nyomozás az ügyben és néhány esetben már szerződéseket is visszavontak Planned Parerenthoodtól, melyek jelentős anyagi veszteséget is jelentenek.


Mit tesz eközben a PP és az amerikai Nemzeti Abortusz Föderáció? A botrány menedzselésére egy külön céget béreltek fel, és a média jelentős része, sőt még az Obama-kormányzat is mintha a PP szlogenjeit szajkózná, miközben bevallják, hogy a videó anyagokat nem is látták.


A helyzet viszont az, hogy a leleplező videóknak hála, az abortusz-biznisz illedelmes köntösén most lyuk tátong, melyen keresztül soha nem látott tömegek szembesültek az abortusz abszurditásával és nyers gonoszságával.


Egy biztos: a 2016-os amerikai elnökválasztás nem csak absztrakt módon fogja érinteni az abortusz kérdését, hanem erősen tematizálva lesz a videók által.


További cikkek:
KATOLIKUS VÁLASZ: Baba testrészeket árul az abortusz óriás
KATOLIKUS VÁLASZ: Bakancslista abortusz helyett

Nincsenek megjegyzések: