2017. január 18., szerda

Málta is elsüllyedt az Amoris háborúban

A két máltai püspök
Pénteken a máltai püspöki kar hivatalos útmutatóban adott engedélyt a házasságtörésben élők áldoztatására. "Ha hiszik, hogy békességben vannak Istennel, nem tagadható meg tőlük az Eucharisztia" - írják Ferenc pápa Amoris Laetitia (AL) buzdítására hivatkozva.

Bár a püspökök még azt is elismerik, hogy az engedély ellentétes II János Pál Familiaris Consortio (FC) útmutatásával, a katekizmussal, és a katolikus hagyomány egyöntetű álláspontjával (ami szerint az áldoztatás csak olyan esetben lehetséges, ha a párnak szándékában állna megszüntetni a kapcsolatot, de az nagyobb károkozással járna - pl. közös gyermekekre -, a pár pedig egyúttal testvéri - szexuális aktusoktól mentes - együttélés mellett kötelezi el magát), de kijelentik, hogy az ilyen párok testvéri együttélése "emberileg lehetetlen", ezért nem tartják szükségesnek annak betartását az áldoztathatósághoz.

A püspökök e hivatalos útmutatását szombaton a Vatikán hírlapja, a L'Osservatore Romano is leközölte. Jóllehet Müller bíboros a Hittani Kongregáció nevében a mai napig nem győzi hangsúlyozni, hogy az AL-nek csak olyan értelmezése lehetséges, ami az FC-vel összhangban van, Ferenc pápa a disszidens útmutatásokkal szemben ezidáig nem emelt kifogást.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Az élet jó, ha van a szeretet is körül van, mondom ezt, mert mikor volt kérdés a szeretőm soha látott életét, mint egy jó dolog, de hála Dr. AGBAZARA a AGBAZARA halánték, hogy segítettél, hogy egy varázslatot, hogy hozta a szeretőm vissza hozzám leforgása 48hours. A férjem elhagyott egy másik nő után 7years házasság, de Dr.AGBAZARA segíteni egy varázslatot, amely hozta vissza hozzám belül 48hours. Nem fogom elmondani, további részleteket magam helyett én csak tanácsot azoknak, akik miután kérdésekről van kapcsolat, vagy házasságok kapcsolatba Dr.AGBAZARA halánték keresztül ezeket a részleteket keresztül; ( agbazara@gmail.com ), vagy hívják a ( WhatsApp: +2348104102662 )