2017. március 4., szombat

A papját korábban elbocsátó kolumbiai püspök az Egyház hagyományos tanításának védelmezőjévé vált

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Rigoberto Corredor Bermúdez, a kolumbiai Pereira püspöke (a képünkön) 2017. január 16-án felfüggesztette a szolgálat alól az egyházmegyéje egyik papját, Luis Carlos Uribe Medina atyát, amiért "nyilvánosan és magánúton is kifejezte, hogy elutasítja Ferenc Szentatya doktrinális és pasztorális tanítását, főleg a családra és az Oltáriszentségre vonatkozóan".

Nem sokkal később, február 1-én azonban Bermúdez püspök visszahelyezte a Uribe atyát a szolgálatba, miután az atya aláírt egy dokumentumot, ami a következő dícséretes kijelentést tartalmazza: "Ferenc Szentatya és a megyéspüspököm iránti engedelmességben és tiszteletben kívánok maradni, az Egyház tanításbeli és apostoli hagyományának keretein belül".

A spanyol nyelvű weboldal, a Secretum Meum Mihi (SMM) arról is beszámolt, hogy a kolumbiai Rosa Mistica Colombia katolikus rádió részletesen foglalkozott az üggyel, kijelentve, hogy Bermúdez püspök nemcsak korrigálta a helyzetet, de "úgy tűnik, elvetette Christoph Schönborn bíboros Amoris Laetitia értelmezését, a házasság és Eucharisztia hithű nézőpontjának kedvéért". Az SMM azonban akkor megjegyezte, hogy ez az értesülés, mivel egy névtelenséget kérő tanú beszámolójára épül, nem megerősíthető.

A SMM azonban később frissítette a beszámolót, miután a Rosa Mistica rádióval való kapcsolatfelvételük során a rádió megerősítette, hogy az értesülés igaz. Az esetről így írtak: 
" Az értesülésünk annak a csoportnak a tagjától származik, akivel Luis Carlos atya a pereirai püspökkel való találkozása után beszélt. Jóllehet továbbra sincs dokumentum, ami a püspök hithű álláspontját megerősítené, Luis Carlos atya magánúton tájékoztatta ezeket az embereket, hogy a püspök beismerte, hogy hibázott, és elfogadta a papja érveit, akit ezért visszahelyez a papi hivatalába, egyúttal kijelentette, hogy megtiltja, hogy az egyházmegyéje területén szentáldozásban részesítsék az újraházasodott elváltakat, legyenek bár polgári vagy szabad együttélés alatt. A püspök szintén kijelentette, hogy mindenekelőtt a szent katolikus tanításnak kell engedelmesnek lenni. "
Mindezidáig a püspöknek ez a határozott álláspontja hivatalos megerősítés nélkül maradt. Most azonban, a nagyböjti időszak kezdetével Bermúdez püspök hivatalos püspöki körlevelet adott ki, amiben nyilvánosan kiállt a házasság hagyományos katolikus tanítása védelmében. A körlevelet maga Uribe atya küldte el az ügyéről korábban beszámoló orgánumoknak.

A március 1-ei dátummal közölt 11 oldalas (spanyol nyelvű) körlevél a katolikus élet és a mai világ alapvető kérdéseivel foglalkozik. Levelében Bermúdez püspök hangsúlyozza az emberi élet védelmének, és annak alapos megfontolásának fontosságát, hogy Isten mindannyiunknak felelősséggel is bíró szabad akaratot adott. A kolumbiai püspök rámutat arra, hogyan élnek vissza emberek időnként ezzel a szabad akarattal, és követnek ezáltal olyan utat, ami "eltávolít minket Istentől". Példaként a püspök a kábítószerfogyasztást, az alkoholizmust, az emberölést és öngyilkosságokat, valamint az abortuszokat említi, "amelyek élethez való joggal bíró ártatlan gyermekeket távolít el édesanyjuk méhéből". A püspök bánkódik amiatt - a rengeteg korrupcióra tekintettel is -, hogy sok hívő ma "nemtörődöm és közömbös mindarra, amit Krisztus kínál nekünk az Ő Egyházán keresztül, hogy mi növekedhessünk Krisztus tökéletesebb követésében". Bermúdez püspök nemtetszését fejezi ki amiatt is, hogy túl sok katolikus marad távol a vasárnapi szentmisékről azután, hogy elsőáldozásban részesült.

A körlevele 10. oldalán hív pereira püspöke minden katolikust arra, hogy térjen vissza a katolikus hit gyakorlásához és a szentségek vételéhez, és kapcsolódjon be az Egyház életébe, imádságaiba, valamint a szeretet cselekedeteibe és apostoli munkába, amelyeket az Egyház végez. Ennek kapcsán teszi világossá a püspök, hogy az Oltáriszentségben nem mindenki részesülhet:
" Jóllehet bizonyos életállapotok által támasztott akadályok (házasságtörés, együttélés, és élettársi kapcsolat) nem engedik a szentáldozásban való részvételt, ez nem jelenti azonban azt, hogy ezek az emberek nem vehetnek rész az egyházi élet más, olyan tevékenységeiben, amelyeket felsoroltunk. Az Úr a megtérésen keresztül megadja a kegyelmet a teljes egységbe való visszatéréshez. "
Az indifferentizmus, materializmus, és "az énközpontú individualizmus (önimádat) diktatúrája" mai világában Bermúdez püspök szintén emlékezteti olvasóit a Mi Urunk szavaira: "Én sem ítéllek el. Menj, és többé ne vétkezzél!" (Jn 8,11). Felhívja a híveket arra, hogy kitartóan közeledjenek Jézus Krisztus felé, és keressék az ő megbocsátását. A kolumbiai püspök a körlevelét egy a Miasszonyunkra való gyönyörű hivatkozással zárja: "Szűz Mária, a Fájdalmak Asszonya, vár ránk a Golgotán, hogy segítsen minket kigyógyulni a bűn sebeiből."

Íme egy jó pásztor példája, aki - talán alázatosan hallgatva a saját egyházmegyéje kitartóan hűséges papjaira - képes volt megváltoztatni a saját korábbi álláspontját, és eltávolodni azoktól az újkeletű próbálkozásoktól, amelyek az Egyház hitbeli és erkölcsi tanítását támadják.

(A OnePeterFive katolikus blog cikke nyomán)

1 megjegyzés:

Josef Lewis írta...

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com