2017. március 1., szerda

Mini-dubia (azoknak, akinek nincs idejük)

A négy bíboros Ferenc pápához intézett dubia kérdéseinek elkészítettük az expressz változatát, amely reméljük segít majd átlátni a helyzetet azoknak is, akik nem követik szorosan az eseményeket. Ferenc pápa mindezidáig nem válaszolt a szeptemberben hivatalos úton feltett kérdésekre, amelyek az Amoris Laetita (AL) helyes értelmezését szeretnék tisztázni az Egyház tanításának tükrében, mivel különféle püspökök egymásnak, és a katekizmusnak is ellentmondó értelmezésekre jutnak az AL nyomán.

Lássuk a dubiumokat (többesszám: dubia) egy mondatra tömörítve (a dubia levél teljes szövegét itt közöltük), és az egyszavas válaszokat a Katolikus Egyház Katekizmusa alapján:
  1. Házasságtörésben élők járulhatnak-e Eucharisztiához és a bűnbánat szentségéhez? (NEM)
  2. Vannak-e abszolút erkölcsi normák? (IGEN)
  3. Vannak-e súlyosan bűnös életállapotok? (IGEN)
  4. Ami belsőleg, önmagában rossz, az minden körülmény között és jó szándék esetén is erkölcsileg rossz döntés? (IGEN)
  5. Bűn-e a bűn akkor, ha a bűnös nem érzi annak? (IGEN)

Szeretnénk továbbá segíteni abban is, hogy egy lépéssel távolabbról szemlélve a dolgot, úgy értékeljük az felvetett erkölcsi kérdéseket, hogy elvonatkoztatunk az újraházasodottak kérdésétől. Alább a dubia kérdéseit egy olyan munkáltatóra vonatkoztatva tesszük fel, aki a munkásaitól rendszerűen visszatartja a jogos bért: 
  1. Aki rendszerűen visszatartja a bért munkásaitól járulhat-e Eucharisztiához és a bűnbánat szentségéhez?
  2. Abszolút rossz-e rendszerűen visszatartani a bért a munkásoktól?
  3. Súlyosan bűnös életállapotnak bizonyul-e, ha valaki rendszerűen visszatartja a bért munkásaitól?
  4. Körülmények vagy motiváció teheti-e erkölcsileg dicséretessé azt, ha valaki rendszerűen visszatartja a bért munkásaitól?
  5. Bűn-e az, hogy valaki rendszerűen visszatartja a bért munkásaitól, ha ő ezt nem érzi bűnnek?
Ferenc pápa nyilatkozataiban igen szigorúan beszél az igazságtalan munkáltatókról. Ha még egy csavart elviselsz részünkről az AL kérdésben, akkor olvasd el a képzelt sajtótájékoztatónkat Ferenc pápával, ahol az AL "irgalmas" megközelítését alkalmazza az igazságtalan munkáltatókra: 


Ferenc pápa: Jó reggelt mindenkinek! Köszönöm, hogy eljöttetek!


Azért hívtalak meg benneteket, mert megváltoztattam az álláspontomat, és ezt közzé kell tennem. A közelmúltban mondott homíliámban eléggé erőteljesen beszéltem azokról a munkaadókról, akik megtagadják dolgozóiktól igazságos munkabérük kifizetését. (Vérszívók azok a gazdagok, akik kizsákmányolják a szegényeket).

Alkalmam nyílt rá, hogy elgondolkozzak erről a homíliámról azoknak az alapelveknek a fényében, amelyeket én magam tettem közzé Amoris Laetitia apostoli buzdításomban. Hoztam magammal egy példányt, így tudok belőle idézni, válaszolva a kérdéseitekre. Kérem, legyetek türelemmel hozzám, amíg megtalálom a vonatkozó passzusokat, rendben?

Úgy gondolom, hogy túl szigorú voltam, amikor a kizsákmányoló munkaadókat „rabszolgahajcsároknak” és valódi „vérszopóknak” neveztem. Nekem is emlékeznem kell rá, hogy Isten neve Irgalmasság!
Folytatás itt: Képzelt riport: ha Ferenc pápa következetes volna

1 megjegyzés:

Josef Lewis írta...

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com