2017. március 6., hétfő

Müller bíboros: A vatikáni hivatalnokok nem akadályozzák a pápa reformjait a gyermekmolesztálási ügyek terén

A Hittani Kongregáció prefektusa Marie Collins bírálataira válaszolt. Gerhard Müller bíboros (jobbra, képünkön) visszautasította azokat a vádakat, hogy egyes vatikáni hivatalnokok ellenállnának a gyermekek és sérülékeny felnőttek védelmében hozott gyakorlati ajánlásokkal szemben.

"Azt gondolom, ennek a klisének pontot kell tennünk a végére: ti. a gondolatnak, hogy a reformokat akaró pápa áll az egyik oldalon, míg a másik oldalon ellenállók egy csoportja, aki gátolni akarja őt ezekben." - mondta a prefektus bíboros.

Müller bíboros az olasz Corriere della Sera újságnak nyilatkozva elmondta: a kongregáció feladata egyházi pereken keresztül igazságot szolgáltatni a papi visszaélések áldozatainak, míg a helyi püspökök és szerzetesrendek vezetői kell, hogy biztosítsák az áldozatok lelkipásztori gondozását.

A prefektus bíboros reagált Marie Collins panaszaira is, aki az elmúlt héten távozott a kiskorúak védelmében felállított pápai bizottságból, arra hivatkozva, hogy a Vatikán hivatalai részéről ellenállást tapasztal a bizottság ajánlásainak gyakorlatba ültetésével szemben.

Egy a National Catholic Reporterben megjelent interjújában Collins azt állította, hogy egy általa meg nem nevezett dikasztérium (vélhetően a Hittani Kongregációról lehet szó) nemcsak elutasította a bizottság ajánlásait, de még az áldozatok leveleire sem volt hajlandó válaszolni. Collins szerint a tény, hogy még azt sem sikerült elérni, hogy a bizottság legegyszerűbb ajánlását megvalósítsák, az utolsó csepp volt a pohárban ahhoz, hogy a lemondásáig eljusson.

Miközben Müller bíboros elismerte, hogy az áldozatok személyes gondozása fontos dolog, a bíboros szerint Collins vádjai "félreértésen alapulnak": a püspökök és rendi elöljárók, "akik közelebb állnak" a klerikusi szexuális visszaélések áldozataihoz, vannak megbízva az áldozatok lelkipásztori gondozásával.

"Amikor levél érkezik hozzánk, minden alkalommal megkérjük a püspököt, hogy vegye lelkipásztori gondozásba az áldozatot, világossá téve, hogy a kongregáció mindent elkövet az igazságszolgáltatás érdekében. Félreértés, hogy ez a dikasztérium Rómában mindenről értesül, ami világ összes egyházmegyéjében és szerzetesrendjében történik" - mondta a prefektus. Hozzátette: a Hittani Kongregáció "a legfőbb egyházi bíróságként működik" a klerikusok visszaélési ügyeiben.

"Valamennyi együttműködőnk emberileg együtt szenved a visszaélések áldozataival. De a mi feladatunk az, hogy mindent megtegyünk az igazságtétel érdekében, és megakadályozzuk a jövőbeli bűncselekményeket." - mondta Müller bíboros.

A bíboros szerint a kiskorúak védelmében felállított pápai bizottságon keresztül Ferenc pápa "példaértékű szolgálatot kíván biztosítani" az Egyház és a világ megsegítésére a gyermekeket érő szexuális visszaélések kezelésében. "A pedofília szörnyűséges gaztett, egyben halálos bűn is. Emlékeznünk kell Jézus gyermekekhez intézett szavaira, és arra, hogy elítélte azokat, akik ártanak nekik." - mondta Müller bíboros.

(A Catholic Herald cikke nyomán)

1 megjegyzés:

Josef Lewis írta...

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com